Mérai Kata művésznő és “FőFakanál koordinátor” 😀 megajándékozott a Down Korai Fejlesztő Alapítvány szülinapján, egy üveg zöld dió befőttel a GoldenFood
jóvoltából, mely egy közös projekt által került felbontásra.
Kis üvegcséink tartalma, valamilyen általunk kiötlött módon elkészítve ugyan is egy játékba nevezhető Katánál,
legyen az főétel, desszert vagy egyéb turpisság.
Nekem az őzgerinces csirkemell a kedvencem, így Őket házasítottam össze egy kevés gesztenyével karöltve.
Sütőmbe visszatért a lélek, mert férjem életet lehelt belé, lekopogom, most süt! Talán túl jól is 😀
Kicsit a bacon megsült, külalakra így kissé kócos de mindenkit megnyugtatok, az íze ettől függetlenül tökéletes!
Ééss, míg nem lesz új sütöm ez a jelenség előfordulhat a jövőben is! 😀
Egyébként itt megjegyezném, imádom a tűzhelyem és ahhoz, hogy lecseréljem, teljesen halottnak kell nyilvánítani! 😀
Hozzávalók:
70 dkg-1 kg csirkemell (kb. egy egész nagyobb példány kicsontozva)
1 nagyobb csomag szeletelt bacon
1/2-1 üveg zöld dió befőtt (60-120 g )
2-3 ek. zöld dió lé
250 g natúr gesztenye püré (tescóban szereztem be)
10-15 dkg reszelhető sajt (vagy lapka de azzal óvatosan ne égjen meg! 😉 )
1 kis doboz tejföl
2 tojás
3 ek. liszt
só, bors
kevés zsemlemorzsa
Elkészítés:
A csirke mellett tisztítjuk, majd csíkokra vagy kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és állni hagyjuk pár percet.
A tejfölben kikeverjük a lisztet , a tojást, kb. 10 dkg reszelt sajtot és kevés sóval, borssal ízesítjük.
A gesztenyét zöld dió lével lazítjuk és fokhagymával ill. kevés borssal ízesítjük. A zöld diót fel karikázzuk.
Az őzgerinc formát kivajazzuk, vagy olajjal megkenjük, megszórjuk zsemlemorzsával, majd a bacon szalonnát
belesorakoztatjuk.
Erre öntjük a masszával összekevert csirke mell felét, rásorakoztatjuk a karikára vágott zöld diót és a gesztenyével
befedjük, majd ráöntjük a massza másik felét és a bacont ráhajtva befedjük.
A maradék reszelt sajttal megszórjuk és szép pirosra sütjük, 175 C °-on.
Sült vagy pirított, esetleg fűszeres burgonyával tálaljuk! 🙂