Mérai Katától hallottam erről a receptről, ami nagyon megtetszett, így elkészítettem. 😉
Bár az eredeti recept zúzáról szól, nálunk pár csirkecomb is került bele, de így is tökéletesen sikerült és gyorsan elfogyott! 🙂
Hozzávalók:
1/2-1 kg zúza, ill. más “csirkeségek” is kerülhetne bele 🙂
1 fej hagyma
olaj
víz
fehérbors
só
1/2 dl fehérbor
friss kapor esetén egy kisebb csokor, mirelit esetén egy kisebb marékkal
2-3 ek. tejföl, vagy 1,5 dl tejszín
1 ek. liszt vagy keményítő
Elkészítés:
A hagymát apróra vágjuk és a sóval megpirítjuk az olajon.
Hozzáadjuk a tisztított zúzát, borsozzuk és kicsit hagyjuk pirulni, majd vízzel felöntjük.
Borsozzuk és mielőtt kész lenne beleöntjük a bort és kaporral ízesítjük, kóstolunk igényel-e sózást.
Végezetül a tejfölt vagy tejszínt is hozzáadjuk, melyet lisztel vagy keményítővel elkevertünk, hiszen ezáltal sűrűbb textúrájú szaftot kapunk.
1 perc múlva el is zárhatjuk.
Forrón, tésztával vagy nokedlivel tálaljuk, további kaporral díszítve. 🙂
Jó étvágyat!
Köszönjük Kata!! 😉
Tipp:
Aki nem szereti világosan, kevés pirospaprikával meghintheti,ahogy a hagyományos pörköltet de tényleg csak keveset használjon!