Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Csíkos torta

 

Ezt a sütit készíthetjük tortaformában de tepsiben is kisebb szeletekre vágva. Ki, hogy szeretné 😉

Kiadós és nagyon ízletes sütemény! 🙂

Hozzávalók:

3 x 1 pohár kis tejföl

3 x 1 db tojás

3 x 1 mokkáskanál szódabikarbóna

3 x 5 evőkanál liszt

3 x 5 evőkanál cukor

5 evőkanál darált mák

5 evőkanál darált dió

3 evőkanál kakaópor

Krém:

1 liter tej

8-10 evőkanál búzadara

2 cs. vaníliás cukor

25 dkg vaj

25 dkg porcukor

Elkészítés:

A három tészta (mákos,diós,kakaós) alapanyagait külön-külön keverőtálban összedolgozzuk és sütőpapírral kibélelt sütőtepsiben, 180-200 fokon, pár perc alatt egymás után kisütjük.

A tejben a búzadarát megfőzzük, amíg a krém és a tészták hűlnek, kikeverjük a vajat a cukorral, és a vaníliás cukorral.

A kihűlt krémet és a vajas krémet összedolgozzuk.

Tetszőleges sorrendben megkenjük a tésztákat,a tetejére pedig bármit tehetünk.(csokimázat,reszelt csokit,mandulát…)

Sajnos nem volt itthon dióm, mikor készült és a diópótlótól enyhén zöldes lett a diós piskóta, de nem bántunk, mert az íze így is remekre sikerült! 🙂

 

Mézes grízes

Valószínűleg sokan ismeritek ezt a sütit, ha másért nem is , mert az édesanyátok vagy nagyitok kedveskedett már vele nektek.

Most itt a lehetőség tovább vinni a hagyományokat  a saját családotokban és kipróbálni, legyen amiért hazajár majd az a nagy gyerek! 😉 😀

Hozzávalók:

tészta:

50 dkg liszt

15 dkg porcukor

6 dkg margarin vagy vaj

2 ek. méz

1 kk. szódabikarbóna

2 tojás

4 ek. tejföl

Elkészítés:

Az alapanyagokat összegyúrjuk, 30 percig pihentetjük, majd 4 egyforma lapot sütünk belőle.

krém:

1 cs. vaníliás cukor

25 dkg porcukor

6 dl tej

20 dkg margarin

5 csapott ek. búzadara

baracklekvár ízlés szerint (2. lap lekenéséhez)

Elkészítés:

A cukrokból és a darából tejbegrízt készítünk, lehetőleg csomómentesre főzzük.

Amikor kihűlt, a margarint hozzádolgozzuk.

Az első lapot megkenjük a grízes krém felével.

A második lapot lekvárral kenjük le.

A harmadikra kerül a maradék grízes krém, majd erre tesszük a 4. lapot.

Tetszés szerint zárhatjuk a sort tortabevonóval, vagy miután pihent egy napot a sütink, frissen megszórhatjuk porcukorral. 🙂

Fogyasszátok egészséggel! 🙂

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!