Kislányom imádja a kukoricát, így gondoltam csak nem nyúlok mellé ezzel a levessel sem.
Megérzéseim jók voltak!
Ízlett neki, na és persze nekünk is!
Hozzávalók 3 főre:
2 konzerv kukorica
1 fej hagyma
2 gerezd fokhagyma
só, olaj, víz
1 leves kocka
2 dl tejszín
1 csapott kk. curry por
2 csapott ek. keményítő
Elkészítés:
A kockára vágott hagymát kevés olajon elkezdjük pirítani.
Fokhagymanyomóval hozzáadjuk a 2 gerezd fokhagymát.
Nem pirítjuk sötétre, így hamarosan beleönthetjük a levétől leszűrt konzerv kukoricákat
(egy keveset tegyünk félre díszítés gyanánt).
Átkavarjuk, sózzuk és felöntjük kb. 1 l vízzel.
Beletesszük a leveskockát az 1 csapott kk. curryit és puhára főzzük.
Ezután botmixerrel, vagy turmixszal pürésítjük, majd nagyobb lyukú szűrőn, amint a kukorica héj fönnakad, átszűrjük a levest.
Visszatesszük a tűzre.
1/2 dl tejszínben kikeverjük a keményítőt, a többi tejszínt a leveshez öntjük.
Amikor kezd forrni a keményítős tejszínt is belekeverjük és besűrítjük, majd el is zárhatjuk alatta a gázt.
Tortilla chipsszel, pirított kenyérkockákkal vagy pirítóssal tálaljuk.
Kis pirított kockáinkat, szintén curry porral hintettem meg.
Tetejére kukoricaszemeket, kolbászkarikákat vagy paprikás szalámi szeleteket teszünk, utóbbiak nagyon jó ízt adnak levesünknek!




