Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Pampuska fokhagymásan

Kép 414

 

Ciróka-maróka, mit főztél Katóka? 

Főztem babocskát, sütöttem pampuskát, 

ide tettem-oda tettem, 

utoljára jól megettem: 

Hammm! 

 

Igazán egyszerű elkészíteni, annál is egyszerűbb eltüntetni! 😀

Úgy jár rá az ember, mint  maci a mézre 😉

Levesek mellé vagy után is, szívből ajánlom!

Kép 412

Hozzávalók:

40 dkg liszt

2 dl meleg víz

fél kocka élesztő

1 ek. cukor

2 ek. olaj

1 tk. só

 

kence:

1 ek. olaj

1 ek. tejföl

1 kk. só

4 gerezd zúzott fokhagyma

pár csepp citrom

Kép 409

Elkészítés:

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, egy evőkanálnyi lisztet,

majd belemorzsoljuk az élesztőt.

Felfuttatjuk.

Ezután a többi liszthez öntjük, hozzáadjuk a sót, az olajat és jól összegyúrjuk ill. megdagasztjuk.

Kb. egy órát kelesztjük meleg helyen, ezt követően ismét dagasztjuk.

Lisztezett deszkán kisebb gombócokat formázunk a tésztából,  olajjal kikent formába tesszük Őket.

15 percig pihentetjük, majd előmelegített sütőben, 175 C°-on sütjük.

Húsz perc múlva kiemeljük a sütőből, lekenjük a kencével és

további 2 percig sütjük.

Kivéve a sütőből, némi pihentetés után fogyasztjuk 🙂

Kép 415

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!