Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Bögrés palacsinta

DSCF4502

 

Az amerikai palacsinta magyar kistestvére, nekünk pedig a legjobb barátunk lesz 😉

 

Hozzávalók:

(2 dl-es bögrével)

2 bögre liszt

2 bögre tej

4 tojás

4 ek. cukor

2 cs. vaníliás cukor

kevés olaj a tésztába ill. a sütéshez

DSCF4487

 

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét pedig kemény habbá verjük.

A tojássárgájához hozzáadjuk a lisztet, a két féle cukrot,

majd a tejet is hozzáadjuk apránként, valamint az olajat is, és csomómentesre elkeverjük.

Ezután óvatosan beleforgatjuk a fehérje habot.

Palacsinta sütőbe kevés olajat teszünk . A masszát a közebére öntve és kissé eligazítva,

kb. 15 cm-es palacsintákat sütünk.

Ízlés szerint tálaljuk, mely történhet egymásra halmozva öntetekkel, szirupokkal, krémekkel.

Vagy a hagyományos módon betöltve kínáljuk.

Erdélyi rakott palacsinta

Hozzávalók:

kb. 16 db palacsinta

 

töltelék:

1/2 kg túró

1 citrom reszelt héja

2 tojás sárgája + a fehérje felvert habja

1 cs. vaníliás cukor

cukor ízlés szerint

mazsola szintén ízlés szerint

 

krém a tetejére:

2 kis doboz tejföl

2 tojássárgája

cukor ízlés szerint

Elkészítés:

A már előzőleg kisütött palacsintákhoz kikeverjük a töltelék összekevert hozzávalóit, mely krémbe a végén óvatosan forgatjuk bele a felvert tojás fehérjét.

Megtöltjük vele a palacsintákat, majd

megfelezzük őket és egymást fedve egy tűzálló tálba sorakoztatjuk.

A krémet is összeállítjuk az alapanyagokból, majd a palacsintákra öntjük.

Előmelegített sütőben, kb. 175 C°-on készre sütjük.

Tipp:

További öntetek ill. sodó még kínálható hozzá.

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!