Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Coleslaw-Amerikai káposztasaláta

Coleslaw (ejtsd Kolszló)

Azaz Rácz saláta, Rácz Noémi nyomán, akitől a receptet kaptam, így nekem Rácz saláta néven

szívemnek kedvesebb, ezért a tiszteletére el is neveztem utána 🙂

Köretként kitűnő választás lehet, húsok, fasírtok mellé.

Szendvicsekbe is tökéletesen alkalmas ez az otthonunkba és ételeinkbe csempészett “KFC hangulat!” 😉

Hozzávalók:

1 kisebb fej káposzta

1 nagyobb vagy két kisebb fej lila hagyma(fehér is alkalmas)

2 közepes sárgarépa

1 kis dobozos tejföl és ugyanilyen mennyiségű majonéz

1 tk. só

1 púpozott ek. cukor

kevés őrölt kömény (elhagyható, ha valaki nem kedveli)

1 ek. tárkonyos ecet, ha nincs akkor sima 10% -os és némi szárított tárkony

Elkészítés:

zöldségeket lereszeljük .

Sózzuk, cukrozzuk, megszúrjuk köménnyel.

Hozzáadjuk a tejfölt és a majonézt.

Összeforgatjuk.

Pár napig hűtőben eláll! 🙂

Majonézes burgonya saláta

Elég gyakran készítem a burgonya ezen variációját.

Nagyon szívesen eszi a kis családom! 😉

Hozzávalók:

kb. 1 kg burgonya

4 tojás (kevesebb vagy több is lehet)

2 doboz tejföl. ill. nagyjából 4 dl-nyi

min. 2 dl majonéz-de, ha több az sem baj

1 fej lila hagyma

fél citrom leve

1-2 ek. 10%-os ecet

cukor ízlés szerint-én személy szerint kicsit édesebben készítem

továbbá, só a burgonyára, a főzés során

és bors(fehér vagy fekete) a salátába

Elkészítés:

A tojásokat forró vízben, 15 perc alatt keményre főzzük, hideg vízben hűtjük.

A burgonyát meg pucoljuk, megmossuk és kisebb kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.

Míg hűl a burgonya, a hagymát csíkokra vágjuk és egy nagyobb tálba tesszük, melybe a salátát készítjük.

Ráöntjük a citrom levét-ez kicsit elveszi majd az erős ízét-, és a cukrot is hozzáadjuk.

Miután egy kicsit állni hagytuk, jöhet az ecet, a tejföl, a majonéz és a bors.

Átkeverjük.

A kihűlt burgonyát hozzákeverjük és a közben megpucolt és felkockázott tojásokat is óvatosan beleforgatjuk.

Frissen, vagy lehűtve tálaljuk sültekhez, rántott húsokhoz, fasírtokhoz.

Hidegtálak készítésénél is bátran alkalmazzuk! 🙂

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!