Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Őszi csirkecomb vajas páccal

Az őszi elnevezést a szilva és a füge miatt kapta az étel. Az ősz gyümölcsei , melyek nemcsak lekvárnak vagy magukban fogyasztva ízletesek.

Tettem egy próbát és  csirkecombokkal társítottam Őket. Jól tettem! 😉

Hozzávalók:

Igény szerinti mennyiségű csirkecomb

vaj

1 cs. magyaros fűszerkeverék

olaj

szilva és füge

1 fej hagyma

200 ml főzőtejszín

1 db tojás

Elkészítés:

A combokat megtisztítjuk , olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk.

Egy tepsibe tesszük Őket, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel(keveset hagyjunk a tejszínbe), ha a vaj kevés egy kevés olajat tehetünk alá ill. kevés vizet, majd sütni kezdjük(175 c ° ) .

Amikor kissé átpárolódott a sütőben, rászórjuk a megtisztított, gerezdekre vágott gyümölcsöket és a csíkokra vágott hagymát.

Időnként kanállal locsoljuk, a húsokat fordítjuk.

Amikor szép piros a hús a tejfölben kikeverünk egy felvert tojást, a maradék magyaros fűszert és a tepsi tartalmára öntjük.

kb. 10 perc múlva elzárjuk.

Burgonyapürével, hagymás vagy pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.

Tipp:

Különböző sajtokkal gazdagítható!

 

 

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!