Az őszi elnevezést a szilva és a füge miatt kapta az étel. Az ősz gyümölcsei , melyek nemcsak lekvárnak vagy magukban fogyasztva ízletesek.
Tettem egy próbát és csirkecombokkal társítottam Őket. Jól tettem! 😉
Hozzávalók:
Igény szerinti mennyiségű csirkecomb
vaj
1 cs. magyaros fűszerkeverék
olaj
szilva és füge
1 fej hagyma
200 ml főzőtejszín
1 db tojás
Elkészítés:
A combokat megtisztítjuk , olvasztott vajjal leöntjük és másnapig állni hagyjuk.
Egy tepsibe tesszük Őket, megszórjuk minden oldalukat fűszerkeverékkel(keveset hagyjunk a tejszínbe), ha a vaj kevés egy kevés olajat tehetünk alá ill. kevés vizet, majd sütni kezdjük(175 c ° ) .
Amikor kissé átpárolódott a sütőben, rászórjuk a megtisztított, gerezdekre vágott gyümölcsöket és a csíkokra vágott hagymát.
Időnként kanállal locsoljuk, a húsokat fordítjuk.
Amikor szép piros a hús a tejfölben kikeverünk egy felvert tojást, a maradék magyaros fűszert és a tepsi tartalmára öntjük.
kb. 10 perc múlva elzárjuk.
Burgonyapürével, hagymás vagy pirított burgonyával vagy rizzsel tálaljuk.
Tipp:
Különböző sajtokkal gazdagítható!