Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Túrótorta őzgerincben sütés nélkül

A barátainkat vártam ebédre és mivel bőséges menüsort alkottam, nem szerettem volna nehéz, gyomrot terhelő desszertet készíteni, így ezzel a kellemes állagú, könnyű túrótortával vártam Őket. Mondanom sem kell, a feltálalása után nem sokkal teljesen el is fogyott! 🙂

Hozzávalók 6 főre:

25 dkg túró

15 dkg cukor

10 dkg Rama

6 dl tej

3 cs Vanillincukor

3 ek zselatin

(én majd két csomaggal beletettem, sőt még keményítőt is, hogy biztosra menjek, mert folyós maradhat!)

Elkészítés:

A túrót a cukorral, a 2 dl tejjel, a vaníliás cukorral és a margarinnal turmixban habosra keverjük.

A 4 dl tejben elkeverjük a zselatint és a keményítőt, majd gyöngyözésig főzzük (nem kell forralni!) .

Kihűtjük, és összekeverjük a turmixolt túrós krémmel.

Egy őzgerincformát vékonyan kibélelünk folpack-kal, és beleöntjük a keveréket.

Megszórjuk apró gyümölcsdarabokkal, eper, málna, meggy, barack, banán, ribizli, stb. Dzsemet vagy sűrű lekvárt is lehet használni.

Pár órát hűtőben pihentetjük, hogy szépen megkeményedjen.

Kiborítjuk hosszúkás tálra, eltávolítjuk a folpack-ot.

Díszítésként a tetejére kerülhetnek gyümölcsdarabok ill. menta.

A bordák mentén felszeleteljük, és tálaljuk.

költség kb.: 1000 Ft költség egy főre: 125 Ft

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!