Egy kis csemege Amerikából, egyenesen az asztalunkra,
mely gyors, laktató és jópofa is egyben, családunk legnagyobb megelégedésére.
Miután a virsli elfogyott, még maradt egy kevés masszám, így párizsi szeleteket félbevágtam és megforgattam benne, ezért akár párizsi “panírozására” is alkalmas 😉
Hozzávalók:
1 kg virsli
20 dkg kukoricadara vagy kukoricaliszt
10 dkg finomliszt
1 tk. sütőpor
1 egész tojás
2-2,5 dl tej
1 tk. cukor
só
+ ízlés szerinti fűszerek de persze natúr is nagyon finom!
olaj a sütéshez
hurkapálcák ( virslinként egy fél)
Elkészítés:
A tészta hozzávalóit kikeverjük, a tejből először kevesebbet tegyünk, mert a
dara enyhén megdagad a kb. 20 perces pihentetés során, óvatosságból inkább utána öntsünk még hozzá.
A lényeg, sűrű palacsintatészta állagának kell, hogy legyen!
A hurkapálcára feltűzve kellene sütni úgy, hogy egy magas pohárba adagolnánk a tésztát, melybe a pálca segítségével mártanánk a virslit, majd mehetne a forró olajba.
Szerintem. így körülményesebb, hiszen nem biztos, hogy a serpenyőben vagy fritőzben anélkül sülne, hogy valamilyen szinten ne zavarna a pálcika.
Én egy panírozó tálba tettem a tésztát, kényelmesen megforgattam benne a virslit, majd kisütöttem.
Papírtörlőn lecsepegett.
Szintén papírtörlő segítségével megfogtam a virslit és utólag szúrtam bele a pálcát.
Szalma krumplival, különböző szószokkal és/vagy savanyúval, salátával fogyasztjuk 🙂