Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával

Egészséges, egyszerű és rendkívül gazdag ízvilágban ez a leves.

Átmelegíti a hideg időben a testet és lelket egyaránt…Persze nyáron is tökéletes! 😉

Hozzávalók:

egy kisebb fej kelkáposzta

1-2 fej karalábé

2 közepes szál sárgarépa

1 szál fehérrépa

1 szelet zeller

1 szép szelet, húsos füstölt szalonna

1 fej hagyma

1- gerezd fokhagyma

1 kk. majoránna,

1 kk. kömény

só, bors ízlés szerint

1 húsleves kocka

olaj, 3 dl tej, 1 ek. liszt, víz

Kép 17134955

Elkészítés:

A zöldségeket és a szalonnát aprózzuk, karikázzuk, kockázzuk.

Kevés olajon megdinszteljük és kissé megpirítjuk együtt az egészet.

Rászórjuk a lisztet, elkavarjuk és felöntjük a tejjel és ismét átkavarjuk.

Felöntjük további kb. 1-1,5 l vízzel és fűszerezzük.

Mielőtt elkészülne, beletesszük a levesbetétet.

Ez lehet tészta, tarhonya (2-3 maroknyi) de lehet különféle galuska is, máj, gríz vagy sima.

Én kukorica lisztből, 1 tojásból, só és víz hozzá adásával lágy galuska tésztát készítettem és azt szaggattam bele teáskanállal.

Ez nem az a kimondott puha galuska, olyan jó kis rágni való fajta! 😉

Mikor megpuhult a levesbetét is a levesünk is elkészült.

Melegen tálaljuk.

Tejföllel és fűszerekkel tovább gazdagítható tálaláskor!

Jó étvágyat! 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!