Egy nagy klasszikus kedvencem,
a zserbó újragondolt változata.
Egyszerűen abbahagyhatatlan finomság!!
Vétek lenne kihagyni!!
Mi sem bizonyítja jobban nagyszerűségét, hogy a Vidék Íze magazinban,
2 másik fogásom mellett, a hónap receptje címet is elnyerte! 🙂
Hozzávalók:
20 dkg liszt
5 dkg cukor
12 dkg hideg(!) vaj/margarin
2 kanál hideg víz
(ha nehezebben áll össze a tészta,
egy nagyon keveset tehetünk még)
Töltelék:
10-15 dkg darált dió
6 dkg cukor
3 tojás
kb. 20 dkg baracklekvár
(végül nem mértem csak lekentem a tésztát egyenletesen)
5 dkg étcsoki apróra törve
+
10 dkg étcsoki a tetejére
Elkészítés:
A lisztet összekeverjük a cukorral.
A hideg vajat/margarint beledaraboljuk,
majd a vizet hozzáadva összedolgozzuk.
Viszonylag igyekezve csináljuk, hogy a ne melegedjen át a tészta!
Ha készen vagyunk kinyújtjuk, amennyire tudjuk, majd
sütőtapírral bélelt tepsibe tesszük.
Az Én tepsim, amibe sült 20×30 cm-es.
Ennél nagyobba ne tegyük, mert nagyon lapos lesz.
Amennyiben nem tudtuk teljesen kinyújtani, a tepsibe téve, egy kisebb
befőttes üveg segítségével, a tepsi méretéhez igazíthatjuk.
Villával megszurkáljuk, majd 180 C°-ra előmelegített sütőben,
12 percig sütjük.
Ezalatt előkészítjük a tölteléket.
A tojásokat összekeverjük a cukorral
és a dióval.
A sütőből kivett tésztát megkenjük a lekvárral,
majd ráterítjük a diós krémet, végül a csoki
darabokat is egyenletesen rászórjuk.
Ezután további 20 percig sütjük.
Miután kihűlt, gőz fölött megolvasztjuk a csokit
2-3 ek. olajjal és egyenletesen eloszlatjuk a sütemény tetején.
Ha megszilárdult szeleteljük és gyorsan megesszük! 😀
A 22. Blogkóstoló Háziasszonya a Vöröskaktusz blog szerzője.
A sorsolás számomra nagyon kedvező eredmény hozott,
mert egy általam nagyon tisztelt blogger hölgy blogjáról
csemegézhettem!
Így jutott el hozzám ez a finomság!
Köszönöm a receptet Tortafüggő Marisz (Szakál Gáborné)!