Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Sörtésztában sült csirkemell

Kép 17133677Kicsit feldobhatjuk párizsi módon készített húsainkat, mert a sör kellemes ízt ad az ételnek.

Lehet csirke mell, pulyka mell, sertés hús de még hal filé is az alapanyagunk! 🙂

Hozzávalók:

2 egész filézett csirkemell

tej, 3 gerezd fokhagyma, só, fehérbors

A tésztához:

2-3 tojás, liszt, só, 1-2 dl sör(olcsóbb is megfelel), 2-3 csapott ek. kukorica keményítő

Elkészítés:

Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst.

A csirkemelleket megmossuk.

Lecsepegtetjük és felszeleteljük.

Mellenként kb. 6 szelet vágható.

Egy tálba tesszük a húst, a fokhagymákat kinyomó segítségével összezúzzuk , majd a mellekre tesszük és kézzel kicsit átdörzsöljük, eligazítjuk, hogy mindenhova jusson.

Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjjelre.

Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk a melleket.

Elkészítjük a sörtésztát.

Egy sűrű palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból.

A felvert tojásokat sózzuk, majd beleöntjük a sört, ezután a lisztet és végül a keményítőt tesszük a masszába.

Élőszőr inkább kevesebb folyadékot tegyünk bele, hisz utólag azt még tudjuk pótolni.

A húsokat megforgatjuk a masszába és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.

Pirított burgonyával, pürével vagy különböző módon elkészített rizzsel, natúr vagy majonézes salátákkal vagy savanyúkkal tálaljuk.

Tipp: a leszűrt fokhagymás tejjel és sörrel együtt is készíthető a massza, azoknak megfelelő arányában keverve.

 

Sörös keksz

 “Sörimádók előnyben” jeligével! 😀

<3 Valentin napkor meglephetjük vele,

sörkedvelő párunkat,

ami jó kis ropogtatni valóul szolgál,

egy összekuporodós, szerelmes filmnézős estéhez! 🙂

De bármilyen alkalomra megfelelő, 

ha van némi maradék söröcskénk otthon!

 Hozzávalók:

20 dkg margarin

1/2 csésze sör (kb 1 dl)

25 dkg liszt

1/2 csésze cukor

1 kk. sütőpor vagy szódabikarbóna

Elkészítés:

A hozzávalókat gyúrjuk össze, majd fóliába csomagolva,

pihentessük egy órát.

(ha lágynak érezzük a végeredményt, az arányokat nyugodtan javítsuk,

lehet bele keverni még lisztet)

Szórjunk a nyújtódeszkára kristálycukrot, majd ezen nyújtsuk ki a tésztánkat,

lehetőleg vékonyra.

Különböző(kristály cukorba mártott) formákkal szaggassuk ki,

szurkáljuk meg villával és süssük készre Őket előmelegített sütőben,

250 C°-on, kb, 6 percig.

(ez sütőnként eltérhet főleg, ha van 2. adag is,

amelynél már melegebb a sütő, a lényeg a szép, aranybarna szín)

A maradék tésztát, míg sül a süti ismét gyúrjuk össze,

nyújtsuk ki és szaggassuk ki, majd mehet a sütőbe 🙂

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!