Kicsit feldobhatjuk párizsi módon készített húsainkat, mert a sör kellemes ízt ad az ételnek.
Lehet csirke mell, pulyka mell, sertés hús de még hal filé is az alapanyagunk! 🙂
Hozzávalók:
2 egész filézett csirkemell
tej, 3 gerezd fokhagyma, só, fehérbors
A tésztához:
2-3 tojás, liszt, só, 1-2 dl sör(olcsóbb is megfelel), 2-3 csapott ek. kukorica keményítő
Elkészítés:
Az elkészítést megelőző este előkészítjük a húst.
A csirkemelleket megmossuk.
Lecsepegtetjük és felszeleteljük.
Mellenként kb. 6 szelet vágható.
Egy tálba tesszük a húst, a fokhagymákat kinyomó segítségével összezúzzuk , majd a mellekre tesszük és kézzel kicsit átdörzsöljük, eligazítjuk, hogy mindenhova jusson.
Felöntjük annyi tejjel, hogy ellepje, majd folpack-kal lefedve hűtőbe tesszük éjjelre.
Másnap leszűrjük, lecsepegtetjük, sózzuk, borsozzuk a melleket.
Elkészítjük a sörtésztát.
Egy sűrű palacsintatésztát keverünk a hozzávalókból.
A felvert tojásokat sózzuk, majd beleöntjük a sört, ezután a lisztet és végül a keményítőt tesszük a masszába.
Élőszőr inkább kevesebb folyadékot tegyünk bele, hisz utólag azt még tudjuk pótolni.
A húsokat megforgatjuk a masszába és forró olajban aranybarnára sütjük mindkét oldalukat.
Pirított burgonyával, pürével vagy különböző módon elkészített rizzsel, natúr vagy majonézes salátákkal vagy savanyúkkal tálaljuk.
Tipp: a leszűrt fokhagymás tejjel és sörrel együtt is készíthető a massza, azoknak megfelelő arányában keverve.