Szani Konyhája, sütni-főzni, szívvel-lélekkel

Kókuszos csiga

Nagyon fini sütemény  ez a kókuszos csiga, nem is túl bonyolult vagy netán időigényes.

Mindenesetre a kókuszkedvelőknek biztosan elnyeri a tetszését! 🙂

Hozzávalók:

tészta

40 dkg liszt

4 tojás sárgája

25 dkg margarin

2.5 dkg élesztő

kevés tej

töltelék:

4 tojás fehérje (ha soknak érzed nem muszáj mindet beletenni)

30 dkg cukor

20 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:

A langyos, cukros tejbe morzsolt élesztőt felfuttatjuk.

A lisztben eldolgozzuk a margarint és a tojások sárgáját, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt és jól összedolgozzuk.

Amennyiben szükséges, további langyos tejet adhatunk még hozzá.

Kb. 30 percet pihentetjük letakarva.

A töltelékhez a tojások fehérjét vízgőz felett felverjük kemény habbá a cukorral együtt, vigyázva nehogy megfőjön.

Ha levettük a tűzről, óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket.

A tésztát két részre osztjuk. Téglalap alakúra kinyújtjuk lisztezett deszkán.

Megkenjük a töltelék felével, feltekerjük és nem túl vastag szeletekre vágjuk, melyeket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetünk.

A második tekercsel ugyanezt elvégezzük.

Előmelegített sütőben megsütjük Őket, kb. 175C°-on, lehetőleg világos színűre.

 

 

Kakaós linzer tekercs

Klassz találmány ez a linzertészta, változatos és pofon egyszerű!

Kezdő háziasszonyok is bátran próbálkozhatnak vele!

Amire érdemes odafigyelni, hogy jó sokat készítsünk, mert egy pillanatig nem figyelsz és már el is fogyott! 😉

Hozzávalók:

tészta:

40 dkg rétes vagy finom liszt

egy csipet só

1 kis pohár( kb. 2 dl) tejföl

25 dkg margarin

töltelék tekercsenként(2 tekercset készítünk):

1-2 ek. kakaó (nekem egy kicsit több is lett talán de ki bánja?! 😉 )

1 ek. olaj

4 ek. cukor

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit összedolgozzuk.

Mikor a tészta már szép sima, pihentetjük 15-20 percet.

Ezután ketté vesszük és vékonyan lisztezett deszkán, külön-külön téglalap alakúra

kinyújtjuk.

Megkenjük vagy meglocsoljuk az olajjal,

majd a cukor és kakaó keverékével is egyenletesen megszórjuk .

A tésztát óvatosan feltekerjük és a tekercseket sütőpapírral bélelt tepsiben,

előmelegített sütőben, (normál sütési beállítás mellett) ,

175-180 C°-on, kb.  25 perc alatt készre sütjük.

Ne ijedjünk meg, nem lesz piros a teteje! 🙂

Mikor kisült, megszórjuk porcukorral és szeletelve kínáljuk 🙂

 

Gabriella kalandjai a konyhában ötlete alapján lett kipróbálva!  

Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!